Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sözleri



Bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz; dik duracağız, doğru gideceğiz.

Üniversite imtihanları sistem olarak gençliğe gelecek vaat etmiyor. Harçların ve üniversite sınavlarının da kaldırılması gerekiyor. (1)

Türkiye'deki gündem, enerjisini içeride tüketmesine neden oluyor. Enerjisini içinde harcayan Türkiye, kendi merkezli dünya gündemi oluşturma şansına sahip değildir. (2)

Barış dini olan İslam eğer terörle ilişkilendiriliyorsa, bu ya cahillikten ya da kasıttan kaynaklanmaktadır. (3) [İngiltere Lordlar Kamarası'ndaki konuşmasından]

Türkiye, doğuda batının, batıda ise doğunun kutsallarına küfredilmeyen bir dünya arzulamaktadır. İki medeniyet arasında onurlu bir ortaklığın tesisi için çalışmak istemektedir. Türkiye, sahip olduğu birikim, coğrafi konum, istikrarlı siyasi ve ekonomik yapısıyla bunu gerçekleştirmeye muktedirdir. (4) [İngiltere Lordlar Kamarası'ndaki konuşmasından]

Dün işgal devletleri topla, tüfekle, süngüyle paylaşmak için gelmişlerdi. Bugün de ekonomiyle, siyasetle, hayali vaatlerle ülkemizi işgal ve parçalamaya çalışmaktalar. İşgal planları hiçbir zaman noktalanmamıştır. Tarihi süreç değişik senaryolarla ve farklı araçlarla devam etmektedir ve edecektir. En önemlisi bize Sevr'i dayatan ve başaramayanlar şimdi asimetrik savaşla bu sonuca ulaşmak istemektedirler. (5)

Canıyla, kanıyla kurduğu cumhuriyeti ve devleti çocuklara emanet eden bir başka millet yoktur. Bizler de bugünlerden çocuklarımıza emanet ediyoruz. Ancak çocuklarımıza daha güçlü Türkiye, tertemiz bir çevre, yaşanabilir doğa, demokrasiyle taçlanmış ve borçsuz bir devlet bırakmak zorundayız. Milletimizin temel taşı olan ailede huzuru, saygıyı, insan onuruna yakışır şekilde yaşama imkanını sağlamalıyız. (6)

Biz korkularımızla koyun koyuna yatmak ve birbirimizle cebelleşmeye devam etmek yerine, korkularımızı aşarak, geleceğe dev bir adım atmak zorundayız. (7)

Canımız, kanımız, iffetimiz olarak gördüğümüz Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır. Kerkük, Telafer bizim Çanakkalemiz’dir. Türk milleti Çanakkale’de Anadolu’yu korumak için nasıl bir direniş ortaya koyduysa Türkmenler de asla yalnız değildir. (8)

Türkiye'de Tıp Bayramı diye bir şey olamaz. Türkiye'nin sağlık verileri, gelişmiş ülkeler düzeyine eriştiğinde bugün, bayram olarak kutlanabilir. (9)

Bu ülkenin çocukları dağlarda karlar altında ülkelerini savunurken, siz deri koltukların üstünde masaya serdiğiniz kağıtların üstünde fantezi yapamazsınız. (10)

Benim arkamda derin ABD, çeteler, holdingler yok. Benim arkamda derin millet var! (11)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı