Elif Şafak Kimdir? Biyografisi - Hayatı


Elif Şafak, 25 Ekim 1971 tarihinde Fransa'nın Strazburg kentinde doğdu. Babası Nuri Bilgin, annesi ise Şafak Atayman'dır. Küçük yaştayken ailesi boşandı ve annesi tarafından yetiştirildi. Annesinin diplomat olmasından dolayı çocukluğunu ve gençliğini farklı ülkelerde geçirdi. Öğrenimine Ankara'daki Kubilay İlkokulu'nda başlayan Şafak, ortaokulu Madrid'de okudu. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini ise ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yaptı. Yine aynı üniversitede yüksek lisansını ve doktorasını yaptı. 

1994 yılında "Kem Gözlere Anadolu" adlı öykü kitabını, 1997 yılında da "Pinhan" adlı ilk romanını yayımladı. "Pinhan" ile Mevlana Büyük Ödülü'nü kazandı. 1999 yılında "Şehrin Aynaları", 2000 yılında da "Mahrem" adlı kitapları çıktı. "Mahrem" kitabı ile Türkiye Yazarlar Birliği Ödülü'nü kazanan Şafak, okur kitlesini giderek artırdı.

Michigan Üniversitesi ve Arizona Üniversitesi'nde dersler verdi. 2005 yılında gazeteci Eyüp Can ile evlendi. 2009 yılında yayımlanan "Aşk" adlı romanı, Türk edebiyatının kısa sürede en çok satan edebi eseri oldu. 2009 yılından itibaren Habertürk gazetesinde yazmaya başladı. 

ELİF ŞAFAK'IN KİTAPLARI

Kem Gözlere Anadolu
Pinhan
Şehrin Aynaları
Mahrem
Bit Palas
Araf
Beşpeşe 
Med Cezir
Baba ve Piç
Siyah Süt
Aşk
Kağıt Helva
Firarperest
İskender 
Şemspare 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aşık Veysel'in kısaca hayatı, eserleri

Mimar Sinan'ın hayatı (Kısa-özet bilgi)

Mehmet Akif Ersoy'un Kısaca Hayatı